Houtverduurzaming

Houtverduurzaming

Wat is houtverduurzaming?
Houtverduurzaming is het behandelen van hout om het te beschermen tegen micro-organismen (bacteriën en schimmels) of insecten. Dit gebeurt door het hout te behandelen met chemische middelen waardoor het hout langer meegaat.

Milieu
De zorg voor milieu staat al jaren centraal bij houtverduurzamingsbedrijven.De overheid in Nederland gaat hierin heel ver. Nergens in de wereld is de zorg voor milieuaspecten zover in praktijk gebracht als in ons land. Houthandel Smetsers laat zijn hout verduurzamen door Van Swaay Duurzaam Hout. Een gespecialiseerd houtimpregneerbedrijf, dat aan alle milieuvoorschriften voldoet.

KOMO – certificering
Geimpregneerd tuinhout van Houthandel Smetsers wordt afgeleverd onder KOMO-certificering. Dit waarborgt dat het hout volgens alle in Nederland geldende wetten en voorschriften is verduurzaamd met middelen die daarvoor zijn goedgekeurd en die geen gevaar opleveren voor de gezondheid.

Toepassingen

Tuinhout
Voor het gebruik van hout in de tuin is professioneel verduurzaamd naaldhout een goede en goedkope oplossing. Eindeloos zijn de variaties in hout waarmee de tuin kan worden verfraaid en ingericht.

Speeltoestellen
Speeltoestellen van hout dat onder KOMO – certificaat is verduurzaamd zijn veilig voor kinderen. Veelvuldig huidcontact en likken aan dit hout vormt geen gevaar voor spelende kinderen! Wij van Houthandel Smetsers vervaardigen onze speeltoestellen uitsluitend uit hout dat onder KOMO – certificaat is verduurzaamd.

Voordelen
Het grootste voordeel van verduurzaamd hout is dat het langer meegaat dan hout dat niet is behandeld. Verduurzaamd hout is goed overschilderbaar en heeft een goede vochtregulatie. Hierdoor ontstaan er minder scheuren en gaat het hout niet werken.

aanbiedingen

Rustiek Eiken sponningplank 20 x 150mm halfhout (KD)

Bekijk aanbieding

Eindejaars-aanbieding Zweeds Rabat (Vuren) 2 x Zwart gecoat

Bekijk aanbieding

Douglas balkhout 150 x 150 mm / 200 x 200 mm

Bekijk aanbieding

Douglas schaaldelen 10-15cm breed , 3.00m lang / verpakt per 100 stuks

Bekijk aanbieding

Direct offerte aanvragen

Vul het formulier in en krijg uw offerte digitaal opgestuurd

  • Een offerte op maat binnen 48 uur
  • Alle soorten maatwerk mogelijk
  • Persoonlijk en professioneel advies
  • Sneller service

Vul het onderstaande formulier in om een offerte bij ons aan te vragen.

Aanvragen

BRIDGE-SCHERMEN

Bridgen op een coronaveilige manier. Het kan dankzij een speciaal scherm van plexiglas.

Downloaden