Snel een offerte nodig?

Start de calculator

Houtverduurzaming

Houtverduurzaming

Wat is houtverduurzaming?
Houtverduurzaming is het behandelen van hout om het te beschermen tegen micro-organismen (bacteriën en schimmels) of insecten. Dit gebeurt door het hout te behandelen met chemische middelen waardoor het hout langer meegaat.

Milieu
De zorg voor milieu staat al jaren centraal bij houtverduurzamingsbedrijven. De overheid in Nederland gaat hierin heel ver. Nergens in de wereld is de zorg voor milieuaspecten zover in praktijk gebracht als in ons land. Houthandel Smetsers laat zijn hout verduurzamen door Van Swaay Duurzaam Hout. Een gespecialiseerd houtimpregneerbedrijf, dat aan alle milieuvoorschriften voldoet.

KOMO – certificering
Geimpregneerd tuinhout van Houthandel Smetsers wordt afgeleverd onder KOMO-certificering. Dit waarborgt dat het hout volgens alle in Nederland geldende wetten en voorschriften is verduurzaamd met middelen die daarvoor zijn goedgekeurd en die geen gevaar opleveren voor de gezondheid.

Toepassingen

Tuinhout
Voor het gebruik van hout in de tuin is professioneel verduurzaamd naaldhout een goede en goedkope oplossing. Eindeloos zijn de variaties in hout waarmee de tuin kan worden verfraaid en ingericht.

Speeltoestellen
Speeltoestellen van hout dat onder KOMO – certificaat is verduurzaamd zijn veilig voor kinderen. Veelvuldig huidcontact en likken aan dit hout vormt geen gevaar voor spelende kinderen! Wij van Houthandel Smetsers vervaardigen onze speeltoestellen uitsluitend uit hout dat onder KOMO – certificaat is verduurzaamd.

Voordelen
Het grootste voordeel van verduurzaamd hout is dat het langer meegaat dan hout dat niet is behandeld. Verduurzaamd hout is goed overschilderbaar en heeft een goede vochtregulatie. Hierdoor ontstaan er minder scheuren en gaat het hout niet werken.

aanbiedingen

TUINHOUT OPRUIMING! Tot 50% KORTING op planken/ palen/ regels!!!!

Bekijk aanbieding

EUROKNALLER !! Grenen tuinplank 16 x 140mm € 1 per meter !!!!

Bekijk aanbieding

Gebruikte Vuren balken 80 x 120 mm, 2.50m lang

Bekijk aanbieding

Douglas 22 x 200mm B Keus = 50 % korting !!!!

Bekijk aanbieding
-->