Blokhutten en Bergingen

houtbouw & timmerwerken

Blokhutten en Bergingen zijn ideaal  voor opslag van fietsen, tuinmeubilair en gereedschap. Het zijn vaak eenvoudige bouwwerken die vooral functioneel moeten zijn. Smetsers Houtbouw levert maatwerk, waardoor uw ruimte optimaal benut kan worden. Ook zijn er de standaard uitvoeringen waar u een keuze uit kunt maken. Een aantal modellen zijn te bezichtigen in onze showtuin in Sint Oedenrode.

Blokhutten en bergingen zijn verkrijgbaar als vierkant, rechthoek of 5 – hoek model.  Afmetingen of hoogtes passen we naar wens aan. Wilt u een extra raam, of de deur op een bepaalde plek, een tussenwand, een zolder, u bepaald het, wij maken het!

De blokhutten worden vervaardigd uit 1e klas Noord Europees Vuren hout, dat onder druk geïmpregneerd wordt, hierdoor is het hout bestand tegen weersinvloeden en onderhoudsvrij. Een onbehandelde afwerking is ook mogelijk, in dat geval maken we gebruik van het duurzame Douglas hout.

Wanden

De wanden van de blokhut bestaan uit blokhutprofiel, verkrijgbaar in een standaard dikte van 28mm. Deze worden geplaatst op hardhouten balken, optrekkend vocht veroorzaakt zodoende geen houtrot. Bij dit systeem worden de planken op elkaar gestapeld, en zijn geen spijkers of schroeven nodig.

Bij wanden van de berging worden planken van 18mm op een raamwerk gemonteerd, de wanden die zo ontstaan worden aan elkaar gekoppeld met behulp van schroeven.

Ramen & Deuren

Ramen en deuren zijn voorzien van glas . We werken met standaard afmetingen, maar ook deze kunnen natuurlijk aangepast worden. De deuren zijn bovendien voorzien van degelijk hang- en sluitwerk.

Dak

De blokhut heeft een zadeldak , Een berging heeft een plat dak, beide bouwwerken zijn voorzien van dakplanken (visbekdelen) met messing en groef, deze vallen strak in elkaar, zodat de kans op lekkage te verwaarlozen is.

Het dak van de blokhut wordt afgewerkt met dakshingels, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Bij de grotere modellen kunt u ook kiezen voor dakpannen. Het geheel wordt afgewerkt met een windveer.

De berging wordt voorzien van bitumen dakbedekking en rondom afgewerkt met een boeiboord en een daktrim of kraaltje.

Overstek

Alle blokhutten en bergingen zijn te leveren met overstek aan de voor- en/of zijkant.

Bijvoorbeeld een zij-overstek om u fiets of afvalbakken droog weg te zetten

Of een overstek aan de voorzijde (tot 200cm) die kan dienen als veranda waar u lekker onder kunt gaan zitten. We brengen dan  steunpilaren aan de voorzijde aan.

Opties

De blokhut kan voorzien worden van bloembakken en vensters. Het is ook mogelijk om een vloer aan te brengen.

Ook de regenwaterafvoer kunnen wij verzorgen.

Ondergrond

Zorg ervoor dat voor de opbouw van uw berging of blokhut een stevige fundering is aangebracht die waterpas is. Dit voorkomt dat het bouwwerk gaat verzakken, waardoor bijv. de deur gaat klemmen.

Direct offerte aanvragen

  • Een offerte op maat binnen 48 uur
  • Alle soorten maatwerk mogelijk
  • Persoonlijk en professioneel advies
  • Sneller service

Vul het onderstaande formulier in om een offerte

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw aanvraag, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. ×
aanbiedingen

Terrasplanken GUYANA TEAK 25 x 140mm ( 2e sortering)

Bekijk aanbieding

Kastanje en Robinia palen, diverse lengtes en diameters!!

Bekijk aanbieding

BOOMSTAMTAFELBLADEN (Douglas) 50mm dik

Bekijk aanbieding

Douglas Steigerplanken 32 x 200mm

Bekijk aanbieding

Douglas Rabatdelen 18 x 125mm

Bekijk aanbieding

Direct offerte aanvragen

Vul het formulier in en krijg uw offerte digitaal opgestuurd

  • Een offerte op maat binnen 48 uur
  • Alle soorten maatwerk mogelijk
  • Persoonlijk en professioneel advies
  • Sneller service

Vul het onderstaande formulier in om een offerte bij ons aan te vragen.

Aanvragen

Bekijk de brochure

In onze brochure vindt u tips en mogelijkheden voor het gebruik van hout in en rondom uw huis of tuin. Door te klikken op onderstaande knop kunt u deze brochure downloaden. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen.

Downloaden