Vlonders

houtbouw & timmerwerken

Een houten vlonder is een echte blikvanger in uw tuin,deze zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Het kan een alternatief zijn voor bestrating en is ook makkelijk over bestrating heen te leggen. Vlonders kunnen niet alleen in de tuin worden toegepast,ook op het balkon of een plat dak creeer je met een houten vlonder een sfeervol effect. Verder vinden we vlonders terug rondom zwembaden en langs de waterkant, als aanlegsteiger of visstek, of gewoon om lekker van de zon te genieten.

U kunt bij Houthandel Smetsers kiezen uit meerdere houtsoorten. De ondergrond is hierbij van belang.

Komt uw vlonder in direct contact met zand en/of water, dan is het verstandig om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige hardhout soort, gebruik deze dan voor zowel regelwerk als de vlonderplanken. Regelwerk is verkrijgbaar in Angelim Vermelho .Vlonderplanken zijn doorgaans leverbaar in Bankirai, Massaranduba of Kapur. Deze houtsoorten zijn zeer duurzaam en bestand tegen schimmels en insecten. Bovendien zijn ze zeer slijtvast en dus zeer geschikt voor intensief gebruik.

U kunt ook voor hardhout kiezen op een ondergrond van steen of beton.

Op een bestrating of betonnen ondergrond kunt u ook kiezen voor (verduurzaamd) Naaldhout. In dit geval hanteren wij Douglas hout. Een duurzame houtsoort die ook jaren meegaat en bovendien een stuk goedkoper is.

Douglas is zowel onbehandeld als verduurzaamd toe te passen.   Bij ons hebt u de keus uit geprofileerde planken en  geschaafde planken zonder profiel. Dit geldt voor zowel Hardhout als Naaldhout.

Smetsers Houtbouw maakt bij de montage van vlonders gebruik van hoogwaardige zelfborende RVS schroeven; dus geen roest, scheuren of splinters.

 

Onderhoud

Hout vergrijst, de een stoort zich eraan, een ander vindt het er hierdoor natuurlijker uitzien. Wilt u de kleur van uw hardhouten vlonder behouden, dan  adviseren wij Hardhoutolie te gebruiken. Voor onbehandeld Naaldhout is Douglas Olie beschikbaar.. Deze producten verkrijgbaar van het merk Hermadix, waar wij goede ervaringen mee hebben.

Een ander probleem is algen- en/of mosgroei. Dit kunt u tegengaan met producten die de algen en mos doden. Besprenkel de vlonder met het bestrijdingsmiddel, laat het opdrogen en veeg de resten mos en/of algen met een harde bezem weg.

Direct offerte aanvragen

  • Een offerte op maat binnen 48 uur
  • Alle soorten maatwerk mogelijk
  • Persoonlijk en professioneel advies
  • Sneller service

Vul het onderstaande formulier in om een offerte

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw aanvraag, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. ×
aanbiedingen

Gebruikte Vuren balken 80 x 120 mm, 2.50m lang

Bekijk aanbieding

BOOMSTAMTAFELBLADEN (Douglas) 50mm dik

Bekijk aanbieding

Zweeds Rabat / Vlotdelen / Potdekseldelen ZWART

Bekijk aanbieding

Douglas Halfhout planken met sponning

Bekijk aanbieding

Direct offerte aanvragen

Vul het formulier in en krijg uw offerte digitaal opgestuurd

  • Een offerte op maat binnen 48 uur
  • Alle soorten maatwerk mogelijk
  • Persoonlijk en professioneel advies
  • Sneller service

Vul het onderstaande formulier in om een offerte bij ons aan te vragen.

Aanvragen

Bekijk de brochure

In onze brochure vindt u tips en mogelijkheden voor het gebruik van hout in en rondom uw huis of tuin. Door te klikken op onderstaande knop kunt u deze brochure downloaden. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen.

Downloaden